Auto 28 Iunie 2019 17:39 de Clara Vacaru
Daca inclinati decizia de cumparare a unei masini spre una rulata, dar sunteti macinat de indoieli in privinta starii ei si a actelor si informatiilor transmise de vanzator, aveti cateva solutii la indemana.

Pana acum cativa ani, varianta preferata de potentialii cumparatori ai vehicului second-hand era sa sa mearga intr-un service cu masina si sa ceara o evaluare independenta din partea unui specialist.

Puteti face asta in continuare, este intr-adevar un test foarte bun. Insa mai intai optati pentru o solutie moderna de verificare a istoricului autovehiculului: cereti seria de sasiu de la vanzator si apoi generati online un raport VIN (vehicle information number) care va va dezvalui trecutul masinii care va intereseaza, pe https://www.verificareavin.ro/.

Costul unui astfel de raport este foarte scazut si cu siguranta doriti sa cunoasteti sau pur si simplu sa verificati informatiile complete legate de viitoarea dumneavoastra masina rulata. Sunt multi bani la mijloc, sunt banii dumneavoastra, iar daca investitia este facuta intr-un vehicul cu probleme ascunse atunci veti scoate si mai multi de bani din portofel in viitor pentru reparatii. In plus, v-ati putea risca siguranta proprie si pe cea a familiei in cazul in care masina de ocazie nu este in regula.

Ce contine un raport VIN despre istoricul vehiculului? Numarul VIN cuprinde informatii despre tara de origine a masinii, anul de fabricatie, tipul motorului si al sasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei si tapiteriei si dotarile aditionale. Producatorul poate codifica, aici, destinatia pietei de desfacere a autovehiculului. De asemenea, numarul VIN iti permite sa afli istoricul detaliat al autovehiculului - informatiile referitoare la reparatii, inspectii tehnice, daune ale autovehiculului si/sau eventuala inundatie a masinii. In baza numarului VIN, poti afla daca autovehiculul este furat sau nu.

Chiar si atunci cand prezentati un contract de vanzare-cumparare va fi foarte greu de recuperat de la politie o masina ce ulterior s-a descoperit a fi furata. O masina cu kilometrajul dat peste cap o sa reziste mai putin decat te-ai asteptat. In urma unui accident, autovehiculul poate avea schimbari invizibile la anumite componente si la geometria sasiului, fapt ce poate fi periculos pentru sofer si pasagerii. O masina ce a fost in leasing, utilizata ca taxi sau pentru servicii de curierat rapid este mai uzata si incepe sa se strice mai repede.

Citeste si:
Culiță Sterp știe cine i-a furat seiful plin de bani: „Am avut...
Culiță Sterp știe cine i-a...

Nu mai stati pe ganduri, verificati chiar astazi masina de ocazie pe care intentionati sa o cumparati, solicitand un raport VIN, pe baza seriei de sasiu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.