Auto 26 Aprilie 2017 12:37
BMW extinde noua generatie a celui mai de succes sedan business din lume, BMW Seria 5, prin adaugarea unui nou model M Performance.

Noul BMW M550d xDrive este echipat cu cel mai puternic motor diesel oferit vreodata in gama BMW Seria 5. Prin acest motor puternic unic, BMW M550d xDrive - disponibil atat ca versiune Sedan, cat si Touring - ofera o experienta distinctiva a condusului, care combina performantele superioare cu caracterul practic cotidian nelimitat si eficienta impresionanta.

Noul model va putea fi comandat in Romania din luna mai, cand vor fi comunicate si preturile. Startul de productie este programat in luna iunie si primele livrari sunt asteptate in august.

Cel mai puternic motor diesel cu sase cilindri din lume

Cel mai puternic motor diesel din segment este si cel mai puternic propulsor diesel cu sase cilindri disponibil pe vreun automobil in lume. Motorul cu cilindri dispusi in linie are o capacitate de 3,0 litri, precum si tehnologie M Performance TwinPower Turbo moderna, cu patru turbocompresoare, o solutie tehnica folosita pana acum doar pentru super car-uri si pentru prima data pentru un diesel. Soutia foloseste o admisie turbo in doua faze, cu doua turbine folosite la presiuni reduse si doua, cu geometrie variabila, la presiuni mari. Turbinele vin cu un sistem de recirculare al aerului optimizat si sunt completate de un sistem de injectie common rail de 2500 bari. Pentru reducerea emisiilor, sistemul vine cu filtru de particule, convertor catalitic NOx si sistem SCR cu injectie AdBlue.

Are o putere maxima de 294 kW/400 CP disponibila la 4.400 rpm (consum mediu mixt: 6,6-5,4 l/100 km*; emisii CO2 combinate: 173-142 g/km*)** si atinge un cuplu maxim de 760 Nm inca de la 2.000 rpm. Perfromantele obtinute sunt un etalon absolut, un record pentru motoarele diesel, in ceea ce priveste puterea si cuplul raportate la cilindree.

Fata de generatia precedenta, motorul livreaza un plus de 14 kW/ 19 CP si 20 Nm, in timp ce consumul a scazut cu 11%.

Transferul puterii se realizeaza standard printr-o transmisie sport Steptronic cu opt trepte. Sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive distribuie puterea catre cele patru roti in functie de cerinte si situatie. Echipat astfel, BMW M550d xDrive indeplineste pe deplin inalte de dinamica ale unui automobil M Performance: accelereaza in 4,4 secunde* (Touring: 4,6 s*) de la 0 la 100 km/h si atinge o viteza maxima de 250 km/h (limitata electronic).

Potrivire intre performante si aspect

Aspectul modelului BMW M55d xDrive reflecta potentialul dinamic al automobilului. Pachetul aerodinamic M, suspensia sport M - coborata cu 10 milimetri -, Integral Active Steering (directie adaptiva integral) si jantele M de 19 toli, din aliaj usor, cu anvelope mixte transmit vizual capacitatea exceptionala de performanta a acestui model diesel sportiv. In combinatie cu sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive, acestea asigura o stabilitate remarcabila si cea mai buna transmisie a puterii in orice conditii de drum. La interior, dotari precum scaunele sport M (optionale) cu piele Dakota sau huse din stofa/Alcantara si volanul sport M imbracat in piele asigura o ambianta sportiva exclusivista care este caracteristica tuturor automobilelor M Performance. Toate tehnologiile familiare noului BMW Seria 5 sunt disponibile si la BMW M550d xDrive: acestea includ BMW Connected - pentru un grad inalt de conectivitate - si o gama larga de sisteme de asistenta care ofera sustinere maxima conducatorului si, in cele din urma, duc BMW Seria 5 un pas mai aproape spre condusul autonom.

* Specificatii provizorii.
** Datele de consum sunt calculate pe baza ciclului de testare ECE si depind de dimensiunile pneurilor.
Citeste si:
Audi, BMW și Mercedes, amendate în Coreea de Sud pentru manipularea...
Audi, BMW și Mercedes,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.