BMW Seria 6 Gran Turismo si BMW X3 isi vor face debutul in toate centrele BMW din Romania pe 4, respectiv 11 noiembrie.

In seara de 25 octombrie, BMW Group Romania a organizat o prezentare speciala de presa pentru cele doua modele intr-un eveniment care celebreaza implicarea marcii in proiecte culturale. In prim plan a fost un concert exceptional, in deschiderea Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo, festival al carui partener BMW este pentru al noualea an consecutiv. Gazda evenimentul a fost TOT – Tot un spatiu, un centru dedicat proiectelor artistice, care revitalizeaza o cladire industriala din Sudul Bucurestiului.

Am dorit sa aratam ca BMW are multe de oferit si valorile marcii merg mult dincolo de imaginea sportiva. Am incercat o asociere inedita, care la inceput poate surprinde, tocmai pentru a atrage atentia si a invita la explorare. In acelasi timp, evenimentul a fost un prilej excelent sa vorbim despre implicarea culturala BMW, care are o traditie unica, deosebit de bogata. Suntem un brand care se defineste si traieste pentru <<Placearea de a conduce>>, aceasta ne face, poate, cea mai emotionala marca germana. Emotia a fost intotdeauna o legatura excelenta cu arta. Cel mai faimos proiect international este cu siguranta BMW Art Cars, care are deja 43 de ani de traditie. In Romania, cel mai puternic parteneriat cultural il avem cu SoNoRo. A fost minunat sa putem marca colaborarea noastra cu un eveniment special, cu numai cateva zile inainte de startul oficial al festivalului. Suntem impreuna deja din 2009 si avem la activ multe experiente speciale. Concertul SoNoRo ne-a oferit un cadru plin de emotie pentru a prezenta ceea ce sunt poate unele din cele mai practice si versatile modele ale noastre, un alt element interesant de contrast. Totodata, suntem foarte mandri ca am organizat evenimentul impreuna cu TOT, la numai cateva saptamani de la deschiderea acestui spatiu si astfel contribuim la promovarea lui. TOT este un model despre cum un oras se poate reinventa si recastiga spatii care altfel ar fi pierdute prin transformarea economica. Este un proiect necesar pentru Bucuresti”, explica Alex Seremet, Corporate Communication Manager, BMW Group Romania.

Concertul SoNoRo a fost realizat de trioul Sabin Penea la vioara, Razvan Popovici la viola si Alexander Buzlov la violoncel. Programul a inclus o selectie variata, gandita sa evoce spiritul marcii – un clasic german, o piesa art deco si o intepretare moderna a unui clasic: Beethoven, Trio de coarde in Do minor, partile I si IV, Bohuslav Martinu – 3 Madrigals pentru vioara si orchestra si Johann Halvorsen – Passacaglia pe o tema de Handel pentru vioara si violoncel.

Finalul a inclus si o mare supriza – prezentarea „Marsului BMW”, cel mai probabil pentru prima data intr-un aranjament de muzica de camera. Este vorba de o compozitie interbelica dedicata marcii de catre compozitorul Frank Anatol. O partitura a marsului se pastreaza in prezent in arhivele BMW Group Classic, iar intepretarea s-a facut dupa un aranjament pregatit de Sabin Penea.

Citeste si:
Test Drive BMW M235i xDrive - Spirit alpin
Test Drive BMW M235i xDrive -...

Cantecul a fost compus intr-o perioada de efervescenta pentru BMW, cand compania se reinventa. Dupa momentele dificile care au marcat sfarsitul Primul Razboi Mondial, BMW intra in ofensiva, intai ca producator de motociclete, din 1923, apoi ca producator de automobile, din 1928. Totul avea sa culmineze in 1936, cu lansarea BMW 328, unul din cele mai sportive automobile ale momentului, un model care a marcat profund imaginea BMW.

Cele doua modele prezentate in cadrul evenimentului au o importanta mare pentru marca. Pe de o parte, noul BMW X3 este unul din modelele populare pentru BMW in Romania – cu 4000 de unitati livrate de la lansarea primei generatii in 2003. Pe de alta parte, noul BMW Seria 6 Gran Turismo, duce la un nou nivel conceptul de caroserie lansat pentru prima data de BMW prin BMW Seria 5 Gran Tursimo. Noul model este acum in egala masura mai suplu si mai elegant, dar si mai spatios. In plus, apartenenta la o clasa superioara marcheaza si plusul de tehnologie de care beneficiaza BMW Seria 6 Gran Turismo. De exemplu suspensia penumatica integrala, pentru un plus de confort, este un element care se regaseste numai la limuzina BMW Seria 7.

Citeste si:
OFICIAL: Acesta este noul BMW Seria 5. Versiune electrică i5, cu...
OFICIAL: Acesta este noul BMW...

• Preturi pentru BMW Seria 6 Gran Turismo – incepand de la 63 249 Euro cu TVA pentru 630i Gran Turismo.
• Preturi pentru BMW X3 – incepand de la 47 838 Euro cu TVA pentru X3 xDrive20d.

Prezentare celor doua modele s-a facut intr-un mod inedit, prin doua camere special amenajate. Cea dedicata BMW X3 a avut in prim plan designul, ca semn al transformarii modelului si a fost marcata de o prezentare video cu designerul de exterior al modelului, Calvin Luck, intr-o inregistrare dedicata proiectului din Romania.

Interiorul elegant si modern al modelului Seria 6 Gran Turismo a fost recreat sub forma unei sufragerii elegante, cu mobilier oferit de Rovere Mobili. La exterior au fost prezentate doua motociclete, fiecare servind drept avatar al modelelor prezentate – versatilul BMW R 1200 GS pentru BMW X3, tourerul BMW R 1200 RT pentru BMW Seria 6 Gran Turismo. In final, in exterior erau prezentate 10 informatii esentiale despre fiecare model, sub forma unei „paduri” de semne.

Citeste si:
Apariție surpriză: BMW Z4 Touring Coupe este un urmaș al vechiului...
Apariție surpriză: BMW Z4...

bmw seria 6gt

A fost o provocare pe care ne-am asumat-o – in prezentarea noastra am incercat sa spunem povestea celor doua modele, nu sa le explicam. Am incercat sa scoatem in evidenta esenta lor, nu sa facem o prezentare exahustiva. De accea, intai am invitat la descoperirea celor doua camere special pregatite si doar dupa am dezvelit noile BMW Seria 6 Gran Turismo si BMW X3”, a explicat Alex Seremet.

Informatii BMW X3 si Seria 6 Gran Turismo

BMW X3
  • 13% Amprenta CO2 pentru intreg ciclul de viata al unui X3 (productie + utilizare) a scazut cu pana la 13%.
  • 50:50 Distributia maselor intre punti la noul BMW X3 este de 50/50. Acesta este secretul agilitatii BMW.
  • 55 kilograme Desi beneficiaza de o echipare standard mult mai bogata, noul BMW X3 este cu pana la 55 kg mai usor fata de generatia precedenta.
  • 0.29 Cea mai buna aerodinamica din segment. Noul BMW X3 are un coeficient aerodinamic de doar 0.29, scazut de la 0.36, valoarea modelului precedent.
  • Launch Control In echiparea standard, X3 M40i beneficiaza de o transmisie Steptronic Sport ce include modul Launch Control. Este primul X3 care foloseste aceasta tehnologie de la lansarea acestui model.
  • Gesture Control BMW X3 preia o mare parte din tehnologiile inovatoare lansate de BMW Seria 7 si BMW Seria 5, inclusiv controlul gesturilor.
  • Voice Assistant „I want to listen to RockFM”. „Check my tire pressure” – comenzi vocale folosind limbajul uzual.
  • BMW CoPilot Sistemul integreaza toate functiile de siguranta activa si pasiva, precum si sistemele de asistenta sub denumirea BMW Personal CoPilot.
  • 50% Aproximativ jumatate din cantitatea de aluminiu utilizata pentru productia componentelor de motor si caroserie reprezinta material reciclat.
  • 1,5 milioane Peste 1,5 milioane de automobile BMW X3 (doua generatii) au fost livrate pana acum.

BMW Seria 6 Gran Turismo
  • 0.25. Coeficientul aerodinamic pentru BMW Seria 6 Gran Turismo a fost imbunatatit de la 0.29 la o valoare record de 0.25.
  • 150 kg. BMW Seria 6 Gran Turismo este cu pana la 150 kg mai usor fata de predecesorul sau – Seria 5 Gran Turismo.
  • 70%. Cresterea suprafetei de proiectie pentru noul Head-up Display, cel mai sofisticat sistem de acest gen din industrie.
  • 3 x 610. Spatiul de depozitare se tripleaza prin rabatarea banchetei spate, de la volumul standard de 610 litri la un volum 1800 litri.
  • 64 mm. Pentru a accentua latura dinamica a noului model, inaltimea totala a scazut cu 21 mm, iar inaltimea la nivelul portbagajului a scazut cu 64 mm.
  • Spatiul interior. Desi silueta este mult mai apropiata de un coupe si implicit inaltimea a scazut cu 21 de milimetri, optimizarea habitaclului ofera mai mult spatiu in zona capului pentru pasageri.
  • Stalpul B. Cel mai inalt punct al masinii este situat in zona stalpului B, accentuand design-ul inspirat de la linia modelelor coupe.
  • 0,95 m2. Suprafata plafonului panoramic este de 0,95 m2 (1065 mm x 900 mm).
  • Diamante de 1.400 W. Puterea sistemului auto Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound este de 1.400 W. Este singurul sistem din industrie care foloseste membrane de dimant pentru calitatea sunetului.
  • -10 mm. Pentru mai multa stabilitate, suspensia pneumatica pentru ambele punti (optional) reduce garda la sol cu 10 mm atunci cand este depasita viteza de 120 km/h sau cand este selectat modul de condus „Sport”.
Citeste si:
BMW XM Label Red debutează cu 748 CP. Este cel mai puternic M din...
BMW XM Label Red debutează cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.